Categorieën
Evenementen

Webinar mensenrechten: “Een sluipende staatsgreep: fictie of realiteit?”

Donderdag 28 mei 2020 van 14h tot 17h

Omwille van de corona-maatregelen zal de lezing doorgaan op de vooropgestelde datum van donderdag 28 mei 2020, maar nu in de vorm van een webinar (seminarie via het web via Zoom). Wie reeds was ingeschreven zal tijdig een link naar het webinar ontvangen.

Dit webinar is erkend door OVB drie (3) punten

JUSTIS LAWYERS GROUP organiseert dit webinar vanuit haar focus op de actuele maatschappelijke uitdagingen voor advocaten en democraten. Juridisch en historisch besef zijn onmisbaar om de boeiende en verontrustende evoluties in dit derde decennium van de 21ste eeuw te duiden.

Sprekers

Paul Bekaert (advocaat, stafhouder) is de verpersoonlijking van de romantische advocaat. Hij is bekend als de advocaat van de Catalaanse politicus Puigdemont, de Turkse Fehriye Erdal, het Baskische echtpaar Moreno-Garcia,… De Lucky Luke die voor gerechtigheid strijdt. Zijn klare taal en standpunten maken indruk.

Jan Fermon (advocaat, secretaris-generaal van de International Association of Democratic Lawyers (IADL)) heeft door zijn nationale en internationale ervaring als advocaat een inzicht in de wereldwijde ontwikkelingen van mensenrechten en volkenrechten.

Beide sprekers zijn door de praktijk geverfde protagonisten en verdedigers van de fundamentele rechten.

Programma

  • 14h: inleiding door advocate Zohra Othman
  • 14h15-15h15: Paul Bekaert: “De sluipende staatsgreep als realiteit: evoluties in België en Europa. Het gezichtspunt van een romantische advocaat.”
  • 15h15-15h30: pauze
  • 15h30-16h30: Jan Fermon: “Internationale evoluties van mensenrechten, democratie en staatsopvattingen. Het gezichtspunt van een advocaat met internationale visie.”
  • 16h30-17h: kritische gedachtewisseling en interactie met aanwezigen via Q&A

Doelpubliek

Advocaten, magistraten, studenten, vakbonden, mensenrechten-ngo’s

Inschrijven

Inkom

  • advocaten en magistraten 40 euro
  • anderen 10 euro
  • door storting op rekening JLG-Lezingen: BE19 3631 9763 4712