Falke Van der Schueren

falke.vanderschueren@justlawyers.be

Bent u reeds cliënt? Falke Van der Schueren is telefonisch te bereiken op maandag tot donderdag tussen 14u en 15u.

Vakgebieden: Strafrecht en vreemdelingenrecht

Door haar sociale- en onderwijsomgeving heeft Falke Van der Schueren reeds vanaf jonge leeftijd een passie ontwikkeld voor het strafbeleid, de (mensen)rechten en rechtvaardigheid.

Als gevolg hiervan werd gedurende haar opleidingen Criminologie en Rechten intensief onderzoek gevoerd naar, en opgekomen voor, onze fundamentele rechten en vrijheden. De focus lag hierbij voornamelijk op het recht op privacy en de strijd tegen discriminatie en racisme.

In het kader van haar rechtenopleiding heeft Falke Van der Schueren meegewerkt aan een grootschalig HOA-onderzoeksproject namelijk “Human Rights in Situations of Extreme Dependency” met als promotoren Sonja Snacken, Paul de Hert en Serge Gutwirth. Meer specifiek heeft zij de privacyvrijheid van bejaarden in een woonzorgcentra onderzocht.

Sedert mei 2012 maakt zij deel uit van Justis Lawyers Group waar zij zich voornamelijk verdiept in het strafrecht en het vreemdelingenrecht.

Als lid van de Commissie van Toezicht in de Gevangenis van Antwerpen houdt Falke Van der Schueren een onafhankelijk toezicht op het gevangeniswezen, op de bejegening van gedetineerden en op de naleving van de betreffende voorschriften.

Falke Van der Schueren is houder van het getuigschrift Bijzondere opleiding Cassatieprocedures in Strafzaken.