Ga naar de inhoud

Geslaagd openingsfeest Justis Lawyers Group op 10 mei

Ons kantoor opgefleurd met bloemen en plantjes, onze koffie vergezeld van heerlijk zoets, onze boekenkast weer wat rijker gevuld en flessen champagne in overvloed om te kraken na een geslaagde zaak…

Lieve allemaal,

Na een weekje nagenieten, willen we jullie allen heel erg bedanken voor jullie aanwezigheid op de feestelijke lancering van ons nieuw advocatenkantoor.

Jullie enorme belangstelling – ruim 170 aanwezigen – was hartverwarmend.

Ook dank aan de sprekers voor hun aanmoedigende en inspirerende speeches.

(c) Simon Van Ranst
Na het welkomstwoord door advocate Zohra Othman, sprak Kati Verstrepen, voorzitster van de Liga voor Mensenrechten en advocate bij Antigone Advocaten, de lovende woorden:

“Justis Lawyers Group is natuurlijk niet zomaar een advocatenkantoor. Het is een bijzonder kantoor, een kantoor met een missie, een kantoor met een visie, een kantoor dat veel meer is dan een louter commercieel gegeven, met gedreven en geëngageerde advocaten, een kantoor dat zich inzet voor grote zaken die gepleit worden voor het Hof van Justitie zoals de zaak K.A./België of voor kleine zaken die gepleit worden voor de vrederechter, zoals de imker met zijn bijenkasten uit Geel. Een kantoor met een groot hart voor de Liga, maar ook een kantoor waar de Liga een groot hart voor heeft.”

(c) Simon Van Ranst
Ook Rachida Lamrabet, juriste en auteur van onder andere Vrouwland en Zwijg allochtoon!, deed ons blozen toen ze het had over Josef K. uit het boek Het Proces van Franz Kafka:

“Had Josef K. maar een advocaat gehad zoals mijn vrienden, Raf Jespers en Zohra Othman.”

Jan Fermon, collega-advocaat te Brussel, sloot af met het benadrukken van het belang van internationale samenwerking:

“Belangrijk voor Justis Lawyers Group is de internationale samenwerking in het kader van de International Association of Democratic Lawyers (IADL), een organisatie bestaande uit progressieve advocaten in meer dan 80 landen.”

(c) Simon Van Ranst
Er werd meermaals gewezen op de noodzaak aan (internationale) samenwerking tussen verschillende progressieve krachten in de strijd voor een betere wereld. Deze partnering for progress is een van de belangrijke pijlers van Justis Lawyers Group.

(c) Simon Van Ranst
Samenwerking vraagt een openheid, een bereidheid om in dialoog te gaan. Dit hebben wij op de avond van onze opening mogen ervaren van alle aanwezigen, waarvoor oprecht dank. Jullie verwachten veel van ons. Wij gaan ervoor.

Raf, Zohra, Jan, Falke, Enara, Anaïs